بازار لیزینگ در سالهای اخیر به سرعت در حال رشد بوده و پیشبینی میشود که این بازار با نرخ رشد سالانه 10.1 درصد به کار خود ادامه دهد. لیزینگ در کشورهای توسعهیافته، پس از وامهای بانکی دومین روش عمده تامین اعتبارات محسوب میشود.
حجم بازار لیزینگ در جهان 1520 میلیارد دلار در سال 2022 و 1674 میلیارد دلار در سال 2023 بوده است.
انتظار میرود که این بازار در سالهای آینده نیز به سرعت رشد کند و پیشبینی میشود که ارزش این بازار به 2,738 میلیارد دلار در سال 2028 برسد که این پیشبینی را میتوان به رشد جمعیت جهانی و شهرنشینی، افزایش محبوبیت خودروهای برقی، ظهور استارتاپها، رشد صنعت مراقبتهای بهداشتی و… نسبت داد.
با افزایش جمعیت، تقاضای املاک و مستغلات نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت و اجاره یا لیزینگ املاک نیز متعاقبا افزایش پیدا میکند.
بر اساس دادههای موجود در سامانه بورس اوراق بهادار تهران، تعداد شرکتهای لیزینگ در بازار سرمایه بسیار اندک است و از 13 شرکت فراتر نمیرود که مجموع ارزش سرمایه ثبتی این شرکتها معادل 37,231,000 میلیون ریال است و عمـدتا در «بازار بورس اوراق بهادار تهران» پذیرش شدهاند و در این بازار تحت عنوان گـروه «سایر واسطهگریهای مالی» شناخته میشوند. این در شرایطی است که حدود 40 شرکت لیزینگ دارای مجوز از بانک مرکزی در کشور فعال هستند.
بانکمحور بودن صنعت لیزینگ در کشور چه از لحاظ ساختاری، قوانین و مقررات و چه از لحاظ تامین منابع مالی، کاملا مشهود است، بهطوری که در حال حاضر نزدیک به ۴۶ درصد از فعالیت صنعت لیزینگ در اختیار لیزینگهای بانکی و ۴۱ درصد متعلق به لیزینگهای وابسته به بانکها و موسسات مالی و اعتباری بوده است و لیزینگهای مستقل تنها با ۱۳ درصد سهم، در انتهای این رتبهبندی قرار دارند.